HTML

Mindennapi sirámaim...

Friss topikok

Címkék

Ünnepek előtt és után

2013.12.28. 07:49 Bubu58

Eltelt némi idő, nem mondhatni, hogy gyakori vagyok az írásban. De hát ez van. Vagy írok, vagy dolgozok. Így az ünnepkörrel megnövekedett a szabadidő, hát gyakorlom írói vénám-

Márt csak azért is, ilyentájt van idő a beszélgetésre, gondolatcserére. Ennek kapcsán futottam össze óvónő barátnőmmel, és hallgattam meg sirámait. Mindig is izgatott a "kulisszák" mögötti világ, de amit mesélt az inkább megdöbbentett és elkeserített. Hosszú ideig próbált szakmájában elhelyezkedni, de már most azt fontolgatja, inkább kilép. A számos bürokratikus szabályzó és követelmény közt elvész a gyereknevelés, mindenre amolyan tűzoltó jelleggel kerül sor. Fáradt és kimerült, reggelente 6 -ra jár dolgozni, mert van egy szülőpár, aki már 6-kor ott toporog a csemetével a kapuban, és ők, akik a legkésőbb viszik is el a gyereket. Egy ilyen alkalommal feltűnően ránézett az órájára, mivel munkaideje már 5-kor lejárt, de abból is főnöki letolás lett. Fáradtan megy munkába, már csak a végét várja. És ez a gyerek még az egész szünidőt is az óvodában töltötte? Minek az ilyennek gyerek? Hogy elmondhassa, van egy, megkap mindent, a tenyeremen hordozom az én aranyom...  Tudom, bennem van a hiba.

Ahogy hallgattam, egyre az jutott eszembe, amivel nap mint nap találkozom a plakátokon: "Magyarország jobban teljesít..." Könyörgöm, hol??? Némiképp hálát adtam a Teremtőnek, hogy a gyerekeim már nem járnak óvodába, de vélhetően az iskolában is hasonló a helyzet. Mert akkor sok mindenről beszélhetünk, de tanításról, oktatásról semmiképp. Ezt támasztja alá az is, hogy a legutóbbi szülőin éppen a az iskola igazgató kifogásolta, hogy a renitens szülők különórákra járatják csemetéiket. Tenném magam is, de hát kelleni kellene, csak nem jut. Minden pénz. Pénzre váltott, vagy megfeleltetett. Minden elanyagiasodott. Belépő az erdőbe, részvétel egy túrán, borító a könyvre, mosoly a tanár arcán, kedvesség a pincértől, és sorolhatnám napestig. És a fizetés jó ha kitart a következő hó elejéig. Eddig sikerült.

Más. Ha már a pénzről ejtek szót. Nem is olyan régen a kormányzat kötelezte a közösképviselőket, hogy ki kell függeszteniük, hogy a társasház(ak) mennyit takarítottak meg a rezsicsökkentés által. Állítólag székesfővárosunkban, Pesten rakták ki, én csak a fotót láttam róla: gáz, víz, villany költségek: - 18 eFt, banki átutalás + 39 eFt, megtakarítás: -11 eFt. Sikamlós a téma, mert a választásokhoz közeledve semmi nincs olyan fontos a mi drága jótevő, asszonyverő, iszákos, részeg politikusainknak, mint hogy nekünk megtakarítsanak. Nézve a fejleményeket, szeretném ha a következő választási ciklus nem 4 hanem 2 év lenne. Lényegesen többet foglalkoznának a választókkal, nem pusztán csak választás előtt. Bár jó előre borítékolható, gyomorforgató lesz a harc a lényegesen kevesebb parlamenti helyért.

Én mindenesetre stílusosan szeretném zárni vélhetően évi utolsó kommentem:

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr995714153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása